-1- مستأجر نمیتواند از مورد اجاره بر خلاف من طور قرارداد (مسکونی، تجاری، اداری) استفاده نماید. مستأجر مکلف است به نحو متعارف از مورد اجاره استفاده نماید.
5-2- مستأجر حق استفاده از مورد اجاره را به نحو مباشرت دارد و بایستی شخصاً از مورد اجاره استفاده کند. علاوه بر این مستأجر حق انتقال و واگذاری مورد اجاره را به غیر دارد/ندارد. در صورت تخلف و انتقال به غیر، اعتبار اجاره منوط به تنفیذ مالک خواهد بود درصورتیکه مستأجر مورد اجاره را به غیر بدون اذن مالک تسلیم کرده باشد شخص متصرف در صورت عدم تنفیذ در برابر مالک در حدود مقررات قانونی مسئول خواهد بود.
5-3- موجر باید مالک یا متصرف قانونی یا قراردادی مورد اجاره باشد و درصورتیکه بهعنوان ولایت، وصایت، وکالت، قیومت، اجاره با حق انتقال و از این قبیل اختیار اجاره دادن داشته باشد. بایستی اسناد و مدارک مثبت حق انتقال را ضمیمه کند و مشاوره موظف به احراز موضوع فوق است.
5-4- درصورتیکه مستأجر از پرداخت اجارهبها بیش از یک ماه تأخیر نماید، موجر میتواند قرارداد را فسخ و تخلیه مورد اجاره را از مراجع ذیصلاح بخواهد.
5-5- پرداخت هزینههای مصرفی آب/ برق/گاز/ تلفن/شارژ/فاضلاب شهری بر عهده مستأجر است و باید در موعد تخلیه یا فسخ قبوض پرداختی را به مستأجر ارائه نماید.
5-6- پرداخت هزینه نگهداری آپارتمان (حق شارژ و غیره) و همچنین افزایش احتمالی آن بر مبنای مصوب مسئول یا مسئولین ساختمان بر عهده مستأجر است.
5-7- پرداخت هزینه تعمیرات و هزینههای کلی از قبیل نصب و راهاندازی بهمنظور بهرهبرداری از دستگاه تهویه،، شوفاژ، کولر، آسانسور و شبکه آب و برق و گاز با مالک است و هزینههای جزئی مربوط به استفاده از مورد اجاره به عهده مستأجر است و نوع هزینهها و میزان آن را عرف تعیین میکند.
5-8- مالیات مستغلات و تعمیرات اساسی و عوارض شهرداری با موجر است و مالیات بر درآمد و مشاغل (تجاری، اداری) بر عهده مستأجر میباشد.
5-9- در خصوص اماکن تجاری مبلغ .................. ریال به حروف ............................................. ریال بهعنوان حق سرقفلی توسط مستأجر به موجر تسلیم و پرداخت گردیده / نگردیده است.
5-10- مستأجر مکلف است در زمان تخلیه، مورد اجاره را به همان وضعی که تحویل گرفته به موجر تحویل داده و رسید دریافت نماید. در صورت حدوث خسارات نسبت بهعین مستاجره، مستأجر متعهد به جبران خسارت وارده خواهد بود.
5-11- موجر ملزم است در زمان تخلیه نهایی و با تسویهحساب بدهیهای زمان اجاره، نسبت به استرداد قرضالحسنه دریافتی از مستأجر، با اخذ رسید اقدام نماید.
5-12- درصورتیکه موجر نسبت به پرداخت هزینههایی که موجب انتفاع مستأجر از ملک میباشد، اقدام نکند و به مستأجر اجازه انجام تعمیرات لازم ندهد مستأجر میتواند شخصاً نسبت به انجام تعمیرات مربوطه اقدام و هزینههای مربوطه را با موجر محاسبه کند.
5-13- تمدید قرارداد اجاره فقط با توافق طرفین قبل از انقضاء مدت قرارداد ممکن است. در صورت تمدید قرارداد اجاره الحاقی با شرایط و تغییرات مورد توافق بخش لاینفکی از قرارداد اجاره خواهد بود.
5-14- مستأجر مکلف است به محض اتمام مدت اجاره، عین مستاجره را بدون هیچ عذر و بهانهای تخلیه و به موجر تسلیم نماید، چنانچه مستأجر مورد اجاره را رأس تاریخ انقضاء تخلیه کامل ننماید و یا به هر دلیلی از تسلیم آن به موجر خودداری نماید موظف است روزانه مبلغ .......... ریال بهعنوان اجرتالمثل ابایم تصرف بعد از اتمام قرارداد به موجر بپردازد و تهاتر خسارت ناشی از تأخیر تخلیه (اجرت المثل) با مبلغ قرضالحسنه بلااشکال است.
5-15- کلیه اختیارات ولو اختیار غبن به استثناء خیار تدلیس از طرفین ساقط گردید.